Verbeter je positie en word de beste koperJe koopkansen per direct vergroten?

Zo word jij de beste koper
29 apr. 2021·
Leestijd:

Een leuk huis vinden dat voldoet aan jouw woonwensen is al een hele opgave. Maar daarna wordt het pas echt spannend. Want hoe zorg je ervoor dat jij de koper wordt?

Verkopers hebben het momenteel voor het zeggen. Ze hebben de luxe positie dat ze kritisch kunnen zijn op potentiële kopers. Als je als koper niet snel kunt schakelen, maak je geen schijn van kans op dat leuke huis. Hoe versterk jij snel je positie als koper?

Per direct je koopkansen vergroten

  1. Verkoop eigen woning
  2. Voorbehoud financiering
  3. Verkennen huis & buurt
  4. Flexibiliteit aanvaarding
  5. Aankoopmakelaar

1. Eigen huis al verkocht?

Probleem: Als je je eigen huis nog moet verkopen, dalen jouw verkoopkansen met hoge snelheid naar het vriespunt. Als je niet snel kunt schakelen, gaat de woning hoogstwaarschijnlijk naar een ander.

Oplossing: Wil je in deze markt een huis kopen? Dan begint het met de verkoop van je eigen huis. Er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Financiering al geregeld?

Probleem: Als je niet zeker weet of je de woning kunt financieren, sta je 1-0 achter op degenen die dat wel weten. De verkoper kiest liever voor iemand die zeker weet dat hij het huis kan kopen.

Oplossing: Zorg dat je weet of je de woning zonder voorbehoud van financiering kunt kopen. Dit is een groot pluspunt als je een bod uitbrengt op een huis. Vraag het na bij je hypotheekadviseur voordat je een bod uitbrengt.

3. Omgeving van het huis live gecheckt?

Probleem: Steeds vaker stelt de verkopend makelaar de eis dat je de woning vooraf al hebt gezien. Met die eis wordt elke bieder een serieuze potentiële koper. De verkoper verkleint hiermee de kans dat jij afhaakt omdat de omgeving je bij nader inzien toch niet aanstaat.

Oplossing: Ga alvast bij de woning kijken en ontdek (lopend) de omgeving. Staat de buurt en het uitzicht je aan? Zijn er voorzieningen in de buurt die voor jou doorslaggevend zijn in je woonplezier?

4. Hoe flexibel ben je in de aanvaarding?

Probleem: Voor een verkoper kan het doorslaggevend zijn dat je de woning snel over kunt nemen. Of juist pas na een langere periode, omdat de verkoper zelf nog een ander huis moet kopen.

Oplossing: Zorg dat je je flexibel op kunt stellen in de aanvaardingstermijn, zodat dit geen struikelblok is. Dan kun je snel schakelen als het nodig is.

5. Neem je een aankoopmakelaar mee?

Probleem: Je kunt veel doen om je positie als koper te versterken. Als je alles op de checklist af kunt vinken, spring je ongetwijfeld uit boven de rest. Maar wat als je desondanks nog steeds achter het net vist? Of dat het steeds mis gaat bij de onderhandelingen?

Oplossing: Als je niet alleen eruit wilt springen maar ook vooraan wilt staan als dat ene huis te koop komt, dan doe je er verstandig aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Die behartigt alleen jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper, waardoor je slagingskans verder toeneemt.

Tik jij alle boxen aan? Dan sta jij ijzersterk bij een volgende bieding!

Eerst nog je droomhuis vinden maar vis je steeds achter het net?

Verdubbel dan je kansen met onze twee gratis zoekservices.
Laat je woonwens achter en krijg toegang tot huizen die funda niet eens halen!

Voordelen gratis zoekservices

Vergroot jouw slagingskans als koper
met de aankoopmakelaar

Je positie verbetert direct met de aankoopmakelaar van Brabant Makelaardij!

Als je het zeker wilt weten, versterk dan jouw positie als koper samen met onze deskundige NVM aankoopmakelaar. De eerste aankoopbezichtiging doen we bij Brabant Makelaardij altijd gratis!

Plan een gratis aankoopadvies in

Sandra van Orsouw Brabant Makelaardij

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Brabant Makelaardij
Guido Gezellelaan 40 a
4624 GM Bergen op Zoom

Back to top